? ??????????????Amazing? ????? ?????? ???Rating: 4.7 (49 Ratings)??21 Grabs Today. 9861 Total Grabs. ?????
?Get the Code?? ?? ????5?? ?????Lovenotes? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (4 Ratings)??20 Grabs Today. 625 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Monday, May 25, 2009

Nota Kuliah Minggu 6 (Aktiviti 1 M6)

Pensyarah: Cik Hajjah Halimah Harun

Aktiviti 1: Pengenalan Diri

1. Nama
2. No matrik
3. Alamat rumah
4. Program
5. Ijazah Sarjana Muda yang diterima dan dari universiti mana
6. Status
7. Nama guru yang disukai dan kenapa pilih sebagai idola
8.Nama guru yang tidak disukai dan mengapa?
9.Kenapa mahu menjadi guru?
10.Perihalkan peranan seorang guru
11. Lukis gambar pokok dan tulis tarikh lahir

Kesimpulan:

Seorang guru perlu mengenali pelajar-pelajarnya sebelum memulakan suatu pengajaran. Lebih-lebih lagi guru yang tidak pernah memasuki atau baru ditugaskan mengajar. Ini penting untuk membina perhubungan yang baik antara pelajar-guru dan memudahkan komunikasi di dalam kelas.

Pokok yang dilukis menandakan personaliti atau karakter seseorang sama ada teguh atau tidak pendirian seseorang. Pokok yang besar dikatakan karakter seorang guru yang berpendirian teguh manakala pokok yang kecil sebaliknya.
Apa itu Analisis Personaliti

Analisis personaliti amat berguna bagi memahami tingkah laku seseorang tanpa mengenal latarbelakang usia, tempat tinggal, bangsa, ideologi mahupun kepercayaan mereka.
Ia menjadi salah satu langkah kita meningkatkan muasabah diri dan kualiti diri. Analisis ini hanya sebagai garis panduan bukan sebagai satu penilaian total personaliti insan kerana sifat manusia amat subjektif dan yang tepat pengetahuannya hanya Allah swt yang mengetahuinya.

0 comments: